FILIALA JUDEȚEANĂ DÂMBOVIȚA
A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Comuna Vârfuri

Comună membră ACoR din 27.07.2005

Prin HCL nr. 19 din 27.07.2005 comuna Vârfuri a devenit membru al Asociației Comunelor din România

Descrierea comunei

Comuna Varfuri este situata in regiunea deluroasa a Munteniei, cuprinsa la intretaierea coordonatelor geografice de 45°15′ latitudine nordica si 25°30′ longitudine estica, avand o altitudine ce variaza de la 410 m, Valea Starcului si 731 m dealul Fusarul, deasupra nivelului marii si ocupand o suprafata de 25 km².

DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Vârfuri, județul Dâmbovița

Descrierea stemei:

Potrivit anexei nr. 1.3, stema comunei Vârfuri se compune dintr-un scut triunghiular albastru cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu undat de argint.În partea superioară se află o ramură de prun, cu frunze verzi şi şapte fructe, poziţionată în fascie.În partea inferioară, se află o stâncă de argint, cu trei vârfuri, cel din mijloc mai îngust şi mai scund, cel din senestra mai lat şi mai înalt.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

Semnificațiile elementelor însumate:

Ramura de prun reprezintă ocupaţia de bază a locuitorilor, pomicultura, iar cele şapte prune indică numărul satelor componente ale comunei.Brâul undat simbolizează râul Şuviţa, care străbate localitatea.Stânca cu vârfurile inegale face trimitere la denumirea localităţii.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.

Răzvan BĂNARU

PRIMARUL COMUNEI

Date de contact:

 Website: primaria-varfuri.ro
 E-mail: primariavarfuri@yahoo.com
 Telefon: +40 245 233 102