Comună membră ACoR din 22.12.2004
Prin HCL nr. 28 din 22.12.2004 comuna Lungulețu a devenit membru al Asociației Comunelor din România
Descrierea comunei
Primul act scris care atestă existența localității Lungulețu este din 18 Iunie 1510, prin care urmașul celui mai vechi proprietar (LUNGU), pe nume NEAGOE, vinde o parte din moșie lui STOICA PITAR. Cealată parte a moșiei LUNGULEȚI este atestată la 14 Septembrie 1578, apărând ca proprietar boierul SLĂVILĂ.
Localitatea Lungulețu este situată în partea de sud est a județului Dâmbovița, pe valea râului Dâmbovița. Se află la o departare de 40 Km de București și 72 Km de Pitești, fiind străbătută de șoseaua București-Pitești.
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE Descrierea stemei: Potrivit anexei nr. 1, stema comunei Lunguleţu se compune dintr-un scut triunghiular albastru cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu undat de argint.În partea superioară se află o biserică de argint, cu pridvor mărginit de o balustradă, cu scara formată din trei trepte, cu uşa ajurată negru, cu acoperişul sprijinit pe patru stâlpi şi cu o turlă având acoperiş triunghiular, în vârful căreia este aşezată o cruce.În vârful scutului se află, în dreapta, un coş încărcat cu cartofi, totul de aur, iar în stânga o varză verde.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat. Semnificațiile elementelor însumate: Biserica aminteşte de biserica Pantazi din localitate, monument istoric construit în anul 1732.Brâul undat simbolizează râul Dâmboviţa, care străbate localitatea.Coşul cu cartofi şi varza reprezintă ocupaţia de bază a locuitorilor, legumicultura.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună. |
George DUȚU
PRIMARUL COMUNEI
Date de contact:
Website: primarialunguletu.ro
E-mail: lunguletu_primaria@yahoo.com
Telefon: +40 245 717 502